Home » » Ο Απόστολος Σιώκας ομιλητής στην Δ΄ Ελληνο – Γερμανική συνέλευση στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Ο Απόστολος Σιώκας ομιλητής στην Δ΄ Ελληνο – Γερμανική συνέλευση στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Written By Trag mar on Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 | 10:24 π.μ.

Ο Απόστολος Σιώκας ομιλητής στην Δ΄ Ελληνο – Γερμανική συνέλευση στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας.





Στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας βρίσκεται από τις 22 Οκτωβρίου ο κοινοτικός σύμβουλος του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Απόστολος Σιώκας, προκειμένου να συμμετέχει στις εργασίες της  Δ΄Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στις 22 και 23 Οκτωβρίου.






Η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί μια ευρεία πρωτοβουλία για τη συνεργασία ελληνικών και γερμανικών περιφερειών, δήμων και πολιτών. Μάλιστα, μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώνεις στην Ελλάδα, το Φόρουμ συνεργασίας δήμων και περιφερειών των δύο χωρών διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Γερμανία, με θέμα

''Ο δήμος του μέλλοντος“.

Περίπου 350 συμμετέχοντες από την Γερμανία και την Ελλάδα συζήτησαν αυτό το διήμερο θέματα, όπως η διαχείριση στερεών αποβλήτων, η αγροτική ανάπτυξη και τουρισμός.
Ειδικότερα, την Τρίτη 22/10, πρώτη μέρα του συνεδρίου, οι μετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή της Νυρεμβέργης και να ανταλλάξουν πρακτικές και εμπειρίες, ενώ σήμερα Τετάρτη 23/10 παρακολούθησαν πάνελ και συζητήσεις για καίρια ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και των δύο χωρών. 

Τα θέματα που θα βρέθηκαν στο επίκεντρο του διαλόγου είναι, μεταξύ άλλων, η διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ένταξη στην αγορά εργασίας, η αγροτική ανάπτυξη, η διαχείριση του νερού, η μετανάστευση, η περιφερειακή πολιτική στην Ευρώπη, παραδείγματα ελληνογερμανικής συνεργασίας και προοπτικές του έργου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δυνατοτήτων (MdM) υπήρξε η δυνατότητα γνωριμίας με συμμετέχοντες και υποστηρικτές της DGV, καθώς και με αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας, ενώ στο εκθεσιακό κέντρο της Νυρεμβέργης φιλοξενείται η κλαδική έκθεση «Kommunale-Τοπική Αυτοδιοίκηση» (www.kommunale.de).

Read more: http://my-mosxato.blogspot.com/#ixzz2iZAMcqoT
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ele woman - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger